google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - Domaine Villiers {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

Domaine Villiers

Domaine Villiers

De aanwezigheid van wijnstokken in Vézelay dateert uit de Romeinse tijd. Aan het eind van de negende eeuw, is de oprichting van een Benedictijner klooster door Gerard van Roussillon aanleiding tot de wijngaard gegeven. In de tiende eeuw, de abdij van Vézelay werd een groot centrum van de bedevaart en het vertrek van een van de manieren van Saint Jacques de Compostela.

In de veertiende en vijftiende eeuw de vorstelijke wijn, aangespoord door de gebruikelijke recepties en prestige, ontwikkelt; de Hertog van Bourgondië heeft een eigen veld en liet zijn naam aan een plaats genaamd 'de hertog afgelopen. " De Vézelay wijn wordt door water waar Vauban, uit de regio merkte zijn aanwezigheid naar Parijs gestuurd. In de achttiende eeuw, Bourgondië is in de mode in Parijs, de wijngaard piekte.