Gobillot Méthode traditionelle (Blanc)

Productcode: 2015GOB4120
Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs: €. 70.80
Exclusief BTW: €. 58.51

- +

Het hele proces uitleggen in 250 woorden is wat aan de krappe kant, vandaar hierbij de verschillende stappen in grote lijnen. Deze zullen in andere artikelen worden uitgewerkt:
 1. Pluk: de pluk van de druiven kan machinaal of handmatig gebeuren.
 2. Selectie: veel boeren maken een selectie van de druiven om zo tot een betere wijn te komen
 3. Persing: de druiven worden voorzichtig geperst
 4. Eerste vergisting: in grote roestvrijstalen tanken vindt de eerste (alcoholische) vergisting plaats.

Tweede vergisting; deze vergisting vindt plaats op de fles. De gist produceert co2 (maw bubbels). Afhankelijk van de wijn, wens van de maker wordt de fles 8-36 maanden in een donkere koele ruimte liggend geplaatst.

De wijn van Gerald Demuth en zijn medewerkers is van uitmuntende kwaliteit. de traditionaliteit van het bereiden van wijn is eigenlijk precies zoals het moet zijn, geen risicovolle technieken, maar gewoon hand en hoofdwerk.

 

Ten noorden van Nievre, TANNAY is een oude stad, met uitzicht op de Vaux van Yonne, door een handvest van Marguerite van Frankrijk, Gravin van Vlaanderen en Nevers goedgekeurd, in 1352 afgestempeld.

In 1410, de muren zijn hoog rond de stad met 11 torens en vier poorten naar de ophaalbrug. Richelieu in het oog van de ontmanteling en'1652 "De overblijfselen van deze werken zijn nog steeds zichtbaar.

Uit de 14e eeuw, ik essentiële activiteit van regio Tannay is de teelt van de wijnstok. De geproduceerde wijn wordt dan bekend I'appellation van "VLN VAN CLAMECY". Inderdaad, de wijnmaker van dit deel van de vallei I'Yonne verzenden hun wijnen aan de rivier van de haven van Clamecy, de periode van hoge wateren voor zwaar transport naar Parijs.

In 1300 is deze wijn genaamd want ik 'king aanbod. In 1385 werd hij in het hotel de Marguerite van Vlaanderen, Hertogin van Bourgondië verstuurd naar Arras. Hij wordt geciteerd au14ème eeuw in de Romeinse graaf van Anjou (1316) en in de Desputoison Wijn en Laue.

Vijf eeuwen passeren. 1B48 In oktober, het kantoor houdt het ministerie van Landbouw is de uitvoering van een nationale enquête van voorgedrukte vragenlijst aan alle wijnproducenten kantons aan het areaal van de wijngaarden en de teelt van wijn te beoordelen in 1847 1848. het is waarschijnlijk een van de eerste moderne economische enquêtes, bewaard in de departementale archieven.

GEMEENTE TANNAY is zo rijk 1.087 hectare wijngaarden in twintig steden. In 1848, zijn de districten van Clamecy en Cosne-sur-Loire (de prestigieuze Pouilly) gebonden op areaal en de opbrengst. De wijn van de regio Tannay wordt dan meestal verkocht in Parijs.

Vanaf 1875, de phylloxera aanval tannaysien de wijngaard. Herbeplanting Amerikaanse aandelen zal niet de gewenste resultaten geven.

In de late jaren '80, de Rijksdienst WINE belangstelling getoond voor de reconstructie van een wijngaard geschiedenis en de productie van de kwaliteit van wijn, uiteraard vergezeld van een strenge controle. Tientallen hectaren zijn herplant sindsdien voornamelijk Chardonnay, Pinot en Melon. De wijnen worden op de markt gebracht in het wijnland.

In 2012, de inspanning en doorzettingsvermogen van een handvol professionele wijnmakers hebben bereikt superieure kwaliteit, beschermde geografische aanduiding (BGA hellingen van TANNAY)

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar