Rood

Rood

Kies uw favoriete druif waarvan de rode wijn is gemaakt.

Rode wijn is een type wijn die ontstaat door most van blauwe druiven enige tijd met de druivenschillen te laten vergisten. De kleurstoffen in de druivenschil geven de wijn de rode kleur. De variatie in roodtint wordt mede bepaald door het druivenras, maar kan ook gedurende de lagertijd veranderen. Jonge rode wijn is vaak wat paars van kleur, terwijl sommige oudere wijnen meer oranje of bruinrood zijn.

 


Toon:
Sorteren op:
Gobillot Plantet

De Plantet is een rustieke druif die de wijn een zeer donkere smaak geeft. Deze wijn bestaat dan ook uit 100% Plantet. Zwarte Plantet is een druif native. Deze druivensoort is het resultaat van onderlinge kruising.(interspecifieke hybridisatie). De plant produceert een druivensoort die speciaal wordt gebruikt voor het maken van wijn. We vinden deze druif dus niet op de fruitschaal.

€. 53.70 Exclusief BTW: €. 44.38

Gobillot Pinot noir

De oorsprong van de 'Pinot Noir' ligt in de Côte de Nuits in Bourgondië, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Buiten Bourgondië blijkt het niet altijd eenvoudig om dit ras te verbouwen waardoor hij een veel geringere verspreiding kent dan bijvoorbeeld de 'Cabernet Sauvignon'. Toch planten steeds meer wijnstreken deze druivenstok aan.

€. 57.00 Exclusief BTW: €. 47.11

La Garde du Tiers

Rode wijnen van pinot noir hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur, maar wel een aantrekkelijke geur. Ook kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere pinot noirs een lange flesrijping ondergaan. 

€. 71.70 Exclusief BTW: €. 59.26

le Haut des saulniers

Deze  rode Pinot noir wijn met de benaming van het gebied van de gemeente heeft organoleptische verschillen. Echter, ze hebben vele kenmerken gemeen. Voor het oog, een rijke kleur jurk, paars met de leeftijd en het nemen van een diepe robijnrode, totdat de paars.

€. 69.00 Exclusief BTW: €. 57.02

Au Balcon

  Deze wijn is 100% biologisch

Gault & Millau's mening over de Au Balcon wijn van Domaine de Bel Air-wijn IGP Coteaux de Tannay Au Balcon Deze wijn is smakelijk en verleidelijk met zijn frisse aroma's van rood fruit en specerijen. Eenmaal in de mond proef je de grootheid, de vrucht, het materiaal, de frisheid en de balans van de smaken.  We houden van deze wijn en delen deze met je beste vrienden.

€. 99.00 Exclusief BTW: €. 81.82

Sancerre (Rood)

In vrijwel ieder serieus restaurant zal een rode Sancerre op de wijnkaart staan. Naast de witte wijnen worden er ook rode wijnen van de Pinot Noir gemaakt.

De Sancerre wijn regio is gelegen aan de oevers van de rivier de Loire. Het gebied is beroemd om zijn heerlijke frisse wijnen van de Sauvignon blanc. Op andere plaatsen wordt deze druif als moeilijk ervaren maar in de Sancerre worden er frisse wijnen van gemaakt die niet te evenaren zijn. Het "Domein Bardin" staat bekend als traditionele wijnmaker van de Sancerre wijnen.

€. 72.00 Exclusief BTW: €. 59.50