google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - Pinot noir druif {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

Pinot noir druif

Pinot noir druif

Pinot Noir' (Frans), ook wel Spätburgunder (Duits), is een blauw druivenras met een compacte tros en druiven met een dunne schil. Het is daarom over het algemeen een druif die moeilijk te cultiveren is, want ze is gevoelig voor rot en schimmelziekten. Daarnaast heeft de 'Pinot Noir' de neiging tot mutatie, waardoor er verschillende klonen 'Pinot Noir' zijn ontstaan.

 


Toon:
Sorteren op:
Gobillot Pinot noir

De oorsprong van de 'Pinot Noir' ligt in de Côte de Nuits in Bourgondië, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Buiten Bourgondië blijkt het niet altijd eenvoudig om dit ras te verbouwen waardoor hij een veel geringere verspreiding kent dan bijvoorbeeld de 'Cabernet Sauvignon'. Toch planten steeds meer wijnstreken deze druivenstok aan.

€. 57.00 Exclusief BTW: €. 47.11

La Garde du Tiers

Rode wijnen van pinot noir hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur, maar wel een aantrekkelijke geur. Ook kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere pinot noirs een lange flesrijping ondergaan. 

€. 71.70 Exclusief BTW: €. 59.26

le Haut des saulniers

Deze  rode Pinot noir wijn met de benaming van het gebied van de gemeente heeft organoleptische verschillen. Echter, ze hebben vele kenmerken gemeen. Voor het oog, een rijke kleur jurk, paars met de leeftijd en het nemen van een diepe robijnrode, totdat de paars.

€. 69.00 Exclusief BTW: €. 57.02

Au Balcon

  Deze wijn is 100% biologisch

Gault & Millau's mening over de Au Balcon wijn van Domaine de Bel Air-wijn IGP Coteaux de Tannay Au Balcon Deze wijn is smakelijk en verleidelijk met zijn frisse aroma's van rood fruit en specerijen. Eenmaal in de mond proef je de grootheid, de vrucht, het materiaal, de frisheid en de balans van de smaken.  We houden van deze wijn en delen deze met je beste vrienden.

€. 99.00 Exclusief BTW: €. 81.82

Sancerre (Rood)

In vrijwel ieder serieus restaurant zal een rode Sancerre op de wijnkaart staan. Naast de witte wijnen worden er ook rode wijnen van de Pinot Noir gemaakt.

De Sancerre wijn regio is gelegen aan de oevers van de rivier de Loire. Het gebied is beroemd om zijn heerlijke frisse wijnen van de Sauvignon blanc. Op andere plaatsen wordt deze druif als moeilijk ervaren maar in de Sancerre worden er frisse wijnen van gemaakt die niet te evenaren zijn. Het "Domein Bardin" staat bekend als traditionele wijnmaker van de Sancerre wijnen.

€. 72.00 Exclusief BTW: €. 59.50