Pinot noir druif

Pinot noir druif

Pinot Noir' (Frans), ook wel Spätburgunder (Duits), is een blauw druivenras met een compacte tros en druiven met een dunne schil. Het is daarom over het algemeen een druif die moeilijk te cultiveren is, want ze is gevoelig voor rot en schimmelziekten. Daarnaast heeft de 'Pinot Noir' de neiging tot mutatie, waardoor er verschillende klonen 'Pinot Noir' zijn ontstaan.

 


Toon:
Sorteren op:
Gobillot Plantet

De Plantet is een rustieke druif die de wijn een zeer donkere smaak geeft. Deze wijn bestaat dan ook uit 100% Plantet. Zwarte Plantet is een druif native. Deze druivensoort is het resultaat van onderlinge kruising.(interspecifieke hybridisatie). De plant produceert een druivensoort die speciaal wordt gebruikt voor het maken van wijn. We vinden deze druif dus niet op de fruitschaal.

€. 8.95 Exclusief BTW: €. 7.40

Gobillot Pinot noir

De oorsprong van de 'Pinot Noir' ligt in de Côte de Nuits in Bourgondië, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Buiten Bourgondië blijkt het niet altijd eenvoudig om dit ras te verbouwen waardoor hij een veel geringere verspreiding kent dan bijvoorbeeld de 'Cabernet Sauvignon'. Toch planten steeds meer wijnstreken deze druivenstok aan.

€. 9.50 Exclusief BTW: €. 7.85

La Garde du Tiers

Rode wijnen van pinot noir hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur, maar wel een aantrekkelijke geur. Ook kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere pinot noirs een lange flesrijping ondergaan. 

€. 11.95 Exclusief BTW: €. 9.88