google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html Au Balcon {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

Au Balcon

Domein: Pierre Hervé
Productcode: Bert
Beschikbaarheid: Op voorraad
Druivenras: Pinot noir
Herkomst: Tannay
Regio: Bourgogne
Wijnnaam: Au Balcon.
Welk jaar: 2015
Biologisch: 100%
Alcohol %: 12.5 %
Wijnkleur: Robijnrood
Smaakprofiel: Bloemig, Fruit, Kruidig
Lekker bij: Lamvlees, Kalfsvlees
Houdbaarheid: >5 jaar
Serveer temperatuur: 16 tot 18 Graden.

Prijs: €. 99.00
Exclusief BTW: €. 81.82

- +

Als producent van biologische wijnen kon Pierre Hervé alleen maar overwegen om op deze manier in de wijngaard te werken. In 1995 is het landgoed gecertificeerd met "biologisch", zonder conversieperiode omdat de wijnstokken zijn geplant op gebieden die zijn verlaten na phylloxera en daarom nooit een chemische behandeling hebben gekregen. Hoewel hij een militant is, noemt hij zichzelf een 'bio-wetenschapper', dat wil zeggen dat hij zijn benadering en zijn keuzes op basis van wetenschappelijke basiskennis in de biologie ondersteunt. Het doel is om te profiteren van een geavanceerde technische instelling en op basis van meetbare dingen. Maar hij erkent zelf dat alle wijnmakers die zijn route hebben gemarkeerd, de wetenschap van de biodynamica volgden.

 

 

Oppervlakte: 6 hectare.
Druiven: Pinot Noir, Chardonnay, Melon de Bourgogne.
Cuvées: Rood: Au Balcon,  Wit: La Coulée douce.

De keuze van Septime & Baraou
Een zeer fruitige neus en zuurgraad die snel verdwijnt om ruimte te maken voor dikke wijn.

Bewaar deze wijn slapend tussen de 10° en 15° Celsius.

Gelegen in de Nièvre, een regio die de wijngaarden na de verwoestingen van de phylloxera in 1863 heeft verloren, heeft Pierre Hervé besloten om wederom een prachtige bio kwaliteits wijn te produceren.

Witte wijnen worden doorgaans koel of gekoeld geserveerd. Hoe koel hangt van meerdere factoren af. Het type wijn en/of de kwaliteit van de wijn spelen hierbij een rol. Hoe koeler de wijn genuttigd wordt, hoe minder de wijn zijn smaak kan prijsgeven. Het zijn daarom vaak de wat mindere wijnen die aanbevolen worden koud te drinken. Bij welk gerecht welke wijn het beste gedronken kan worden, is juist van betreffende wijn en gerecht afhankelijk.

Een droge wijn smaakt prima bij een salade of vis, maar is bij kaas ook heerlijk. Voor halfdroge wijn geldt hetzelfde. Het is maar net hoe een bepaald gerecht bereid is en wat erin zit. Zoete wijnen kunnen bij bepaalde desserts gedronken worden. Bij een paté, chocolade, bepaalde kaas of zomaar zelfstandig verdient het vaak zelfs de voorkeur.

Een sommelier is gespecialiseerd in de combinatie van wijnen en spijzen.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar