google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - gobillot-pinot-noir {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

gobillot-pinot-noir

Productcode: 2015GOB1210
Beschikbaarheid: Op voorraad
Druivenras: Pinot noir
Herkomst: Bourgogne
Regio: Asnois
Wijnnaam: Gobillot Pinot Noir
Welk jaar: 2015
Biologisch: Nee
Alcohol %: 12.5%
Wijnkleur: Robijnrood
Smaakprofiel: Zwarte bessen, Fruitig, zachte tanines
Lekker bij: Lichte vleessoorten, Visschotels, Gevogelte
Houdbaarheid: 5 Jaar
Serveer temperatuur: 17 °

Prijs: €. 57.00
Exclusief BTW: €. 47.11

- +

Rode wijnen van pinot noir hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur, maar wel een aantrekkelijke geur. Ook kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere pinot noirs een lange flesrijping ondergaan. De druif wordt ook gebruikt voor mousserende wijn met als bekendste voorbeeld Champagne. Soms ook wel rosé.

In Frankrijk wordt deze druif het meest aangeplant. Bourgondië is nog steeds het belangrijkste gebied, maar in de Champagne is de druif meer aangeplant. In de Elzas levert de 'Pinot Noir' een cépagewijn. Ook in Duitsland doet de druif het goed. Daar beslaat de druif 11,1% (2012) van de aanplant en dat is 14,3% van de wereldwijde aanplant. In Zwitserland is het de meest aangeplante druif. Ook in Noord-Italië komt de druif veel voor.

De Pinot Noir heeft de reputatie de meest grillige druif – samen met de Nebbiolo – ter wereld te zijn. Hij gedijt goed in een niet al te warm en vrij vochtig klimaat. De rijping is relatief vroeg in het seizoen, dus dat maakt hem minder geschikt voor warme gebieden. En hij wil traag kunnen rijpen.

Daarnaast houdt deze moeilijke jongen van kalkrijke bodems (zoals in de Bourgogne) die door hun uitstekende drainage leiden tot een hoge gemiddelde bodemtemperatuur. Tenslotte is de Pinot Noir nogal gevoelig voor lentevorst, alsmede voor allerlei mogelijke druivenziektes. De Pinot Noir wordt vanzelfsprekend veelvuldig aangeplant in de Bourgogne en daarnaast onder meer in de Champagne streek en de Elzas.

Bewaar deze wijn slapend tussen de 10° en 15° Celsius.

Jacky en Marie Noelle Gobillot, is een artisinale vakman die 29 jaar actief is en gespecialiseerd in de sector van de wijnbouw.
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar