google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - La Garde du Tiers {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

La Garde du Tiers

Productcode: 2015VIL1210
Beschikbaarheid: Op voorraad
Druivenras: Pinot noir
Herkomst: Bourgogne
Regio: Vezelay
Wijnnaam: La Garde du Tiers
Welk jaar: 2015
Biologisch: Nee
Alcohol %: 13%
Wijnkleur: Kersenrood
Smaakprofiel: Kruidig,Pioen,lelies met zachte tanines
Lekker bij: Rood vlees, grilades van vlees
Houdbaarheid: > 5 jaar
Serveer temperatuur: 17 °

Prijs: €. 71.70
Exclusief BTW: €. 59.26

- +

De aanwezigheid van wijnstokken in Vézelay dateert uit de Romeinse tijd. Aan het eind van de negende eeuw, is de oprichting van een Benedictijner klooster van Gérard de Roussillon aanleiding tot de wijngaard gegeven. 

In de tiende eeuw, de abdij van Vézelay werd een groot centrum van de bedevaart en het vertrek van een van de manieren van Saint Jacques de Compostela. 
De veertiende en vijftiende eeuw werd de prinselijke wijn gestimuleerd door de gebruikelijke recepties en prestige ontwikkelt;  De Vézelay wijn wordt via de rivieren naar Parijs getransporteerd.
 
In de achttiende eeuw is Bourgondië in de mode in en om Parijs, In 1884 werd de wijngaard verwoest door phylloxera waarna vrijwel direct de stokken in Amerika resistent  gemaakt tegen phylloxera. De oorlog van 14-18 en de leegloop van het platteland en in het bijzonder de komst van de spoorlijn, haalde Parijzenaars liever de wijnen van het zuiden inplaats van de wijnen van de Yonne, zij zijn dan ook verantwoordelijk voor het verdwijnen van de wijngaarden. Een aantal wijngaarden waarvan de productie was voor de binnenlandse consumptie hebben het overleefd.
 
In de jaren 70 zijn planten als de "Chardonnay en Pinot Noir" weer geplant. De INAO (Institut National des Appellations d'Origine) begrenst de Bourgondische appellation op een 333 ha gebied, verdeeld over vier dorpen, Vezelay, Saint Père, Asquins en Tharoiseau. In 97 wordt de Chardonnay geproduceerd in Vézelay de benaming BOURGOGNE VEZELAY en zal worden bekroond met de naam VEZELAY in de komende 2 jaar. 
Klei en kalksteen, de wijngaard van Vézelay strekt zich uit van sedimentaire secundaire leeftijd.
 
AmoniteTharoiseau rechteroever van de Cure, kleiachtige kalksteen. We ontdekken fossielen, reus gryphées, de aanwezigheid van blauwe klei. De druiven geteeld op dit land te produceren droge wijnen met minerale smaak basics fruitigheid en frisheid maken wijnen van plezier jong om van te genieten.
 
Vézelay, linkeroever van de Cure, ondiepe bodem en steenachtige. De wijnstok is diep geworteld en geeft de wijn structuur en complexiteit, waar wijnen gespannen in de jeugd, maar bevorderlijk voor een bewaker van ongeveer 4 jaar geeft.
 

De Vezelay appellation heeft een gebied van 323 hectare verdeeld over vier dorpen: Vézelay, Tharoiseau, Saint Père en Asquins. Momenteel wordt een derde van het gebied beplant met 80% Chardonnay en 20% Pinot noir. Toch, een of twee hectare Melon, druif oude Vézelay die geniet van de naam Bourgogne Grand Ordinary.

De wijnboeren van Vézelay zijn vastbesloten om kwaliteitswijnen en terroir beperkte wit product opbrengst te produceren tot 55 hl / ha (hectoliter per hectare). Hoewel de output van de naam van de Bourgogne is 60 hl / ha, ik heb gekozen voor mijn kant, mijn gebied van de pinot noir opbrengst beperken 40 hl / ha voor geconcentreerde wijnen te produceren.

 

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar