google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html Wit {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

Wit

Wit

Kies uw favoriete druif waarvan de witte wijn is gemaakt.

 

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van druiven. De most is dus vrij van schillen, steeltjes en pitten. Omdat druivensap weinig tot geen kleurstof bevat zal de wijn nagenoeg blank zijn. Witte wijn kan derhalve ook van blauwe druiven gemaakt worden. Witte wijn gemaakt van witte druiven wordt in Frankrijk ook wel blanc de blancs genoemd. De werkelijke kleur van de wijn wordt bepaald door het gebruikte druivenras. Ook leeftijd speelt een rol. Een jonge wijn kan een groene zweem vertonen. Bij oudering van de wijn zal de kleur ook veranderen. Variaties van nagenoeg blank naar lichtgeel tot groen, donkergeel, oranje en bruin worden als “witte wijn” aangemerkt.


Toon:
Sorteren op:
Pouilly Fumé

Deze witte  Pouilly Fumé heeft een heldere kleur met goud-groene accenten.  Wijn gemaakt van deze druif ruikt naar buxus, wit fruit en bloemen. Bij het proeven van de wijn, valt de smaak van groene appels, kruisbessen, soms ananas en lychee op. De wijn heeft een frisse afdronk.

€. 66.00 Exclusief BTW: €. 54.55

Sauvignon

De Cotes de la Charite wordt gemaakt van de Sauvignon blanc druif en heeft een bouquet van mineralen en rook. Dit komt door de vuursteenkleigrond waarop de druiven verbouwd worden..

€. 52.50 Exclusief BTW: €. 43.39

Sancerre (Wit)

De Sancerre wijn regio is gelegen aan de oevers van de rivier de Loire. Het gebied is beroemd om zijn heerlijke frisse wijnen van de Sauvignon blanc. Op andere plaatsen wordt deze druif als moeilijk ervaren maar in de Sancerre worden er frisse wijnen van gemaakt die niet te evenaren zijn. Het "Domein Bardin" staat bekend als traditionele wijnmaker van de Sancerre wijnen.

€. 66.00 Exclusief BTW: €. 54.55