Chardonnay

Chardonnay

De Chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. De druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen wat klimaat en bodem betreft en wordt veel voor de vinificatie van witte wijn gebruikt. De wijn van deze druif is zeer geschikt voor rijping op hout en geeft algemeen een volle wijn met een stevig herkenbaar bouquet. Wijn met deze zogenaamde 'houtopvoeding' krijgt vanilletonen in haar smaak. Zuivere wijn van de chardonnay-druif wordt in veel landen als "Chardonnay" verkocht en wordt vaak wat minder gelet op waar deze vandaan komt.


Toon:
Sorteren op:
Les Chartis

De wijn van deze druif is zeer geschikt voor rijping op hout en geeft algemeen een volle wijn met een stevig herkenbaar bouquet. Wijn met deze zogenaamde 'houtopvoeding' krijgt vanilletonen in haar smaak. Zuivere wijn van de chardonnay-druif wordt in veel landen als "Chardonnay" verkocht en wordt vaak wat minder gelet op waar deze vandaan komt.

 

€. 59.50 Exclusief BTW: €. 59.50

Domaine Sarmentole Chardonnay

De Chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. De druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen wat klimaat en bodem betreft en wordt veel voor de vinificatie van witte wijn gebruikt.

€. 40.91 Exclusief BTW: €. 40.91

Domaine Sarmentole Chardonnay eiken

De Chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. De druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen wat klimaat en bodem betreft en wordt veel voor de vinificatie van witte wijn gebruikt.  De chardonnay is een van de meest geliefde witte druivenrassen. De druif kan op alle mogelijke gronden en in verschillende klimaten worden verbouwd. Het is een toegankelijk en fruitig druivenras dat nooit agressief is.

Vaak rijpen of gisten Chardonnays op eikenhout. Alle grote witte Bourgognes worden van chardonnay gemaakt, zoals Chablis, Mâcon-Villages en Pouilly-Fuissé. Chardonnay-wijnen kenmerken zich door de smaak van exotisch fruit en tonen van deeg en geroosterd brood.

€. 59.50 Exclusief BTW: €. 59.50

Chardonnay op eiken gerijpt

Jean Marie Perdikouris eigenaar teler in de wijnmakerij Tannay, biedt prachtige witte wijnen, Chardonnay en Melon.

Ontdek de wijnen van Tannay, maar toch gelegen in de Bourgogne tussen Auxerre en Vezelay in de Yonne, de Tannay wijn is een benaming van de Loire wijn.

€. 61.98 Exclusief BTW: €. 61.98