google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - Op eiken gerijpt {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

Op eiken gerijpt

Productcode: 2015MUT2221
Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs: €. 72.00
Exclusief BTW: €. 59.50

- +

Voedingswaarde van de Chardonnay druif

Hoeveelheid per 100 g 

Energie (kcal) 89

Vet 0 g  Natrium 7 mg  Kalium 68 mg  Koolhydraten 2,2 g  Voedingsvezels 0 g  Suikers 1 g  Eiwitten 0,1 g 

Ascorbinezuur 0 mg Calcium 12 mg IJzer 0,6 mg Vitamine B6 0,1 mg Vitamine B12 0 µg Magnesium 10 mg

Vieilles vignes is een onofficiële Franse term die gebruikt wordt voor oude druivenstokken. De term wordt vooral gebruikt bij wijn die gemaakt is van de druiven van oude(re) wijnstokken.

Onder een oude wijnstok (druivenplant) verstaat men een stok van meer dan 70 jaar oud. Veel wijnboeren willen de term pas gebruiken indien de stok meer dan 100 jaar oud is. Daar deze ouderdom niet vastgelegd is wordt zij ook wel gebruikt voor jongere exemplaren.

Naarmate een druivenplant ouder wordt, wortelt zij dieper - en met een groter wortelgestel - in de bodem met als gevolg dat er meer mineralen, vooral uit grotere diepten, opgenomen kunnen worden. Wijn gemaakt van de druiven van deze stokken hebben zodoende meer smaakstoffen in zich dan de jongere.

De wijn van Gerald Demuth en zijn medewerkers is van uitmuntende kwaliteit. de traditionaliteit van het bereiden van wijn is eigenlijk precies zoals het moet zijn, geen risicovolle technieken, maar gewoon hand en hoofdwerk.

 

Ten noorden van Nievre, TANNAY is een oude stad, met uitzicht op de Vaux van Yonne, door een handvest van Marguerite van Frankrijk, Gravin van Vlaanderen en Nevers goedgekeurd, in 1352 afgestempeld.

In 1410, de muren zijn hoog rond de stad met 11 torens en vier poorten naar de ophaalbrug. Richelieu in het oog van de ontmanteling en'1652 "De overblijfselen van deze werken zijn nog steeds zichtbaar.

Uit de 14e eeuw, ik essentiële activiteit van regio Tannay is de teelt van de wijnstok. De geproduceerde wijn wordt dan bekend I'appellation van "VLN VAN CLAMECY". Inderdaad, de wijnmaker van dit deel van de vallei I'Yonne verzenden hun wijnen aan de rivier van de haven van Clamecy, de periode van hoge wateren voor zwaar transport naar Parijs.

In 1300 is deze wijn genaamd want ik 'king aanbod. In 1385 werd hij in het hotel de Marguerite van Vlaanderen, Hertogin van Bourgondië verstuurd naar Arras. Hij wordt geciteerd au14ème eeuw in de Romeinse graaf van Anjou (1316) en in de Desputoison Wijn en Laue.

Vijf eeuwen passeren. 1B48 In oktober, het kantoor houdt het ministerie van Landbouw is de uitvoering van een nationale enquête van voorgedrukte vragenlijst aan alle wijnproducenten kantons aan het areaal van de wijngaarden en de teelt van wijn te beoordelen in 1847 1848. het is waarschijnlijk een van de eerste moderne economische enquêtes, bewaard in de departementale archieven.

GEMEENTE TANNAY is zo rijk 1.087 hectare wijngaarden in twintig steden. In 1848, zijn de districten van Clamecy en Cosne-sur-Loire (de prestigieuze Pouilly) gebonden op areaal en de opbrengst. De wijn van de regio Tannay wordt dan meestal verkocht in Parijs.

Vanaf 1875, de phylloxera aanval tannaysien de wijngaard. Herbeplanting Amerikaanse aandelen zal niet de gewenste resultaten geven.

In de late jaren '80, de Rijksdienst WINE belangstelling getoond voor de reconstructie van een wijngaard geschiedenis en de productie van de kwaliteit van wijn, uiteraard vergezeld van een strenge controle. Tientallen hectaren zijn herplant sindsdien voornamelijk Chardonnay, Pinot en Melon. De wijnen worden op de markt gebracht in het wijnland.

In 2012, de inspanning en doorzettingsvermogen van een handvol professionele wijnmakers hebben bereikt superieure kwaliteit, beschermde geografische aanduiding (BGA hellingen van TANNAY)

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar