Sauvignon

Sauvignon Blanc

De sauvignon blanc is een witte druif met een groenige schil, gebruikt voor de bereiding van witte wijn. Deze druif wordt in veel wijnlanden aangeplant. De oorsprong ligt in zuidwest Frankrijk. Het is de voorname druif in Sauternes en Barsac. Maar zeker ook in de Loirevallei. In meer streken maakt men van deze druif succesvolle wijnen. Zowel zoet als droog.


Toon:
Sorteren op:
Pouilly Fumé

Deze witte  Pouilly Fumé heeft een heldere kleur met goud-groene accenten.  Wijn gemaakt van deze druif ruikt naar buxus, wit fruit en bloemen. Bij het proeven van de wijn, valt de smaak van groene appels, kruisbessen, soms ananas en lychee op. De wijn heeft een frisse afdronk.

€. 66.00 Exclusief BTW: €. 54.55

Sauvignon

De Cotes de la Charite wordt gemaakt van de Sauvignon blanc druif en heeft een bouquet van mineralen en rook. Dit komt door de vuursteenkleigrond waarop de druiven verbouwd worden..

€. 52.50 Exclusief BTW: €. 43.39

Sancerre (Wit)

De Sancerre wijn regio is gelegen aan de oevers van de rivier de Loire. Het gebied is beroemd om zijn heerlijke frisse wijnen van de Sauvignon blanc. Op andere plaatsen wordt deze druif als moeilijk ervaren maar in de Sancerre worden er frisse wijnen van gemaakt die niet te evenaren zijn. Het "Domein Bardin" staat bekend als traditionele wijnmaker van de Sancerre wijnen.

€. 66.00 Exclusief BTW: €. 54.55