google-site-verification: google1ca536916b898544.html gtag('config', 'UA-84953561-1'); google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html Pouilly Fumé {pdf=http://http://www.morvin.eu/files/pdf/yourfile.pdf|500|300|viewer}

Pouilly Fumé

Domein: Domaine Bardin
Productcode: 201
Beschikbaarheid: Op voorraad
Druivenras: Sauvignon blanc100%
Herkomst: Sancerre
Regio: Bourgogne
Wijnnaam: Cotes de la Charité
Welk jaar: 2016
Biologisch: Nee
Alcohol %: 12 %
Wijnkleur: Goud/Geel
Smaakprofiel: Zachtbloemig, Droog, Mint, Honingachtig
Lekker bij: Schelpdieren, Vis, Pasta en rijst en geitenkaas.
Houdbaarheid: 5 Jaar
Serveer temperatuur: 11° à 13° C.

Prijs: €. 52.50
Exclusief BTW: €. 43.39

- +

De Pouilly-Fuméwijngaarden stammen al uit de 5e eeuw. Toen de Benedictijnen de wijngaarden in de 11e eeuw overnamen kwam de wijn tot ontwikkeling. In de 19e eeuw kregen de wijngaarden last van meeldauw en druifluis waardoor de wijnproductie stil kwam te liggen. Na veel pogingen met nieuw gekweekte wijnstokken kwam de productie weer op gang. Sinds 1937 is Pouilly-Fumé AOC geclassificeerd.

‘Fumé’ verwijst naar het typisch ‘gerookte’ aroma van vuursteen. Als u 2 vuurstenen tegen elkaar wrijft, dan komen dezelfde aroma’s naar boven. U vindt die geuren ook vaak terug in het boeket van een pouilly-fumé.

Voor Noord-Franse wijnen soms knisperend droog, uit warmere gebieden zachter van smaak. Deze geur- en smaakcomponenten zijn minder uitgesproken als deze druif in een assemblage met andere druiven wordt gebruikt.

Gedurende zes generaties hebben leden van de familie BARDIN dezelfde passie voor wijnen behouden, dezelfde kennis voor het kweken van wijnstokken en wijnen.

Jean-Jacques BARDIN, die in 1998 is opgericht na de vereniging van meneer en mevrouw BARDIN en hun kinderen, heeft momenteel bijna 45 hectare wijnstokken op de AOC Pouilly Sur Loire-appellaties, AOC Pouilly Fumé, AOC Sancerre en IGP Vin de Land van de Kusten van Liefdadigheid.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar